Een dagje uit in Nederland
op de Zaanse Schans

 Houten klompen, prachtige molens en romige, Hollandse kazen. De Zaanse Schans is een woon-werkbuurt uit 1850. Stap in de geschiedenis en beleef het zelf! Niet de hele website is in uw taal beschikbaar. De belangrijkste informatie hebben we op deze pagina voor u verzameld. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op. Bel +31 (0)75-681 00 00 of stuur een e-mail.

Wat is de Zaanse Schans?

Met zijn authentieke houten huisjes en schitterende molens lijkt het gebied wel een openluchtmuseum. Dat is het niet, want op de Zaanse Schans wonen en werken nog gewoon mensen. Zij zorgen ervoor dat in de buurt de Industriële Revolutie herleeft. In de molens  en diverse werkplaatsen zijn ambachtslieden nog steeds dagelijks aan het werk. Bezoek de klompenmakerij, tinnegieterij, kaasboerderij of een van de ambachtsmolens. Even pauzeren? Er is genoeg keuze uit restaurants en cafés met Nederlandse lekkernijen. Wilt u een mooie herinnering mee naar huis nemen? In de vele winkels vindt u zeker een prachtig souvenir.

 

Actief in de Zaanstreek
Er is meer te beleven op en om de Zaanse Schans. Maak bijvoorbeeld een rondvaart, huur fietsen of loop over een van de wandelroutes. Zo ziet u de Zaanse Schans eens van een andere kant!

Click edit button to change this code.
Loading...
Plan uw bezoek aan de Zaanse Schans

Hoe komt u op de Zaanse Schans?

De Zaanse Schans ligt op een steenworp van Amsterdam en is uitstekend bereikbaar per bus, trein, auto en fiets.

Bus

De Connexxion-buslijn 391 rijdt vanaf station Amsterdam CS iedere vijftien minuten naar de halte Zaanse Schans. De reis duurt veertig minuten. Voor meer informatie www.bus391.nl.

 

Trein

Het dichtstbijzijnde treinstation is Koog-Zaandijk. Dit station bereikt u met de stoptrein vanaf station Amsterdam CS in 17 minuten. Vervolgens loopt u in 15 minuten naar de Zaanse Schans.

 

Plan uw reis per openbaar vervoer via 9292.

Komt u met de auto? Gebruik in uw navigatie als adres Schansend 7 in Zaandam. Parkeren kost € 12,- per dag voor personenauto’s. Touringcars betalen in het hoogseizoen € 30,00 en laagseizoen € 25,00. Touringcars (dubbeldekker) betalen in het hoogseizoen € 45,00 en laagseizoen € 35,00
Er zijn diverse openbare steigers bij de Zaanse Schans. Neem voor meer informatie contact op met de Havendienst van Zaanstad: +31 (0)75-681 68 88
Ook per fiets is de Zaanse Schans heel goed te bereiken. Zowel langs als over een gedeelte van de Schans loopt een doorgaand fietspad. Op de smalle paden tussen de huizen is het in verband met de veiligheid niet toegestaan te fietsen, daarom zijn op de grote parkeerplaats voldoende fietsenrekken om uw fiets neer te zetten.
Van 1 april tot en met 1 oktober gaat er een fietstaxi tussen station Koog Zaandijk en de Zaanse Schans, tussen 10:00 en 12:00 uur en tussen 14:00 en 16:00 uur. Daarnaast is de taxi, ook in het laagseizoen, op afroep beschikbaar voor bijvoorbeeld leuke ritjes naar de molens, Zaandijk en Haaldersbroek. Bel 06-2250 3234.

De Zaanse Schans: een voordelig dagje uit

Met de Zaanse Schans Card geniet u voordelig van de Zaanse Schans. Bezoek meerdere musea en ambachten en ontvang aantrekkelijke kortingen in winkels en horeca. De Card is alle dagen geldig.

 

Kosten:
€ 15,- volwassenen
€ 10,00 kinderen (>4-7 jaar)

 

Waar koopt u de Card?
De Zaanse Schans Card koopt u bij het informatiecentrum in het Zaans Museum, bij het Museum Zaanse Tijd bij de ingang op de Kalverringdijk of het Wevershuis.

 

Uw voordeel:

  • Gratis toegang tot Zaans Museum
  • Gratis toegang tot Wevershuis, Kuiperij en Jisperhuisje
  • Gratis toegang tot Museum Zaanse Tijd
  • 40 % korting rondvaart Windmill Cruises
  • 10% korting bij deelnemende souvenirwinkels en bij restaurants (bij besteding vanaf €10,-)

Toegang tot een molen is niet inbegrepen in de Zaanse Schans Card. Om een molen of het museum Wereld van Windmolens te bezoeken dien je een los ticket aan te schaffen bij een molen. 

Meer over de Zaanse Schans Card

Download de app

Er is zoveel te zien op de Zaanse Schans! In onze eigen app staan alle locaties op een rijtje, met het verhaal achter elke bijzondere plek. Zo hoeft u niets te missen.

Download voor
Download voor