Jaarlijkse vindt op de derde zaterdag van augustus de traditionele Folkloredag plaats op de Zaans Schans. Kom genieten van de ambacht- en kunstnijverheidsmarkt op 20 augustus.

 

Bewonder oude ambachten, zoals een spinster en zie hoe een barbier te werk gaat. Ook mag natuurlijk deze dag het historisch straattheater niet ontbreken, waarbij oude tijden herleven. Aanschouw onder andere een Zaanse bruiloft en hoe wasvrouwen anno 1850 aan het werk zijn, met als decor de Zaanse huisjes en molens. Te zien en te horen zijn diverse folklorische muziek- en dansoptredens, zoals de Tjappertouwtjes en het fanfare orkest van Onderling Genoegen.

 

Nieuw dit jaar is het thema KUNST en de daaraan gekoppelde Art Lane. De gehele Kraaienpad op de Zaanse Schans staat vol diverse geselecteerde kunstschilders, zij tonen en maken ter plaatse hun schilderijen, zoals Claude Monet dit ook deed in 1871 in de Zaanstreek. Al met al er is genoeg te beleven tijdens dit gezellige evenement, vol ambachten, zang, dans, theater en kunst.