Maak al varend kennis met de Zaanstreek

Bekijk de Zaanse Schans eens vanaf een andere kant: vanaf het water! Dagelijks varen er verschillende boten via verschillende routes over de Zaan. Stap ook eens aan boord van de koeienboot. De kapitein vertelt u over de geschiedenis van de molens en de omgeving. Onderweg vaart u vlak langs de weilanden en komen de koeien dikwijls even gedag zeggen.

Windmillhopper

Laat uw dagelijkse zorgen varen en leun achterover op de Windmillhopper. Elke zaterdag en zondag maakt de Windmillhopper een vaartocht in een open sloep langs de molens van de Zaanse Schans met een lokale gids. Tijdens deze informatieve vaartocht krijgt u uitleg over de geschiedenis van deze unieke molens in de Zaanstreek. De vaartocht duurt 25 minuten met maximaal 12 personen. De Windmillhopper vertrekt vanaf het plein, genaamd‘t Glop, naast Specerijmolen De Huisman. Vertrektijden zijn elk half en heel uur.

Openingstijden
Hoogseizoenapril t/m september
Laagseizoenoktober t/m maart
Maandag

Gesloten

Dinsdag

Gesloten

Woensdag

Gesloten

Donderdag

Gesloten

Vrijdag

Gesloten

Zaterdag

Open

Zondag

Open

Naar openingstijden
Maandag

Gesloten

Dinsdag

Gesloten

Woensdag

Gesloten

Donderdag

Gesloten

Vrijdag

Gesloten

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

Naar openingstijden
Contact & Tarieven
Contact

Kalverringdijk 23
1509 BT Zaandam

T: 06-1697 6430
E: [email protected]

www.windmillhopper.nl

Tarieven
Volwassenen€ 10,00
Kinderen€ 7,00

De Koeienboot

Vaar samen met een gids op de Koeienboot door de Kalverpolder. De route leidt door de weilanden waar de koeien rustig staan te grazen. Onderweg kijkt u uw ogen uit, want u vaart langs verschillende molens en woningen aan de Zaanse Schans. De Koeienboot is ook te boeken voor groepen. Neem daarvoor contact op met De Koeienboot.

Voetveer Zaandijk

Dagelijks varen vrijwilligers met de voetveer tussen de Zaanoevers. Stap op bij de Kalverringdijk of Zaandijk. Op de veer kunnen maximaal 12 passagiers mee. De vaartocht naar de overzijde duurt ongeveer 5 minuten. Lees meer over de voetveer op www.voetveerzaandijk.nl.

Openingstijden

mei t/m september dagelijks van 10:00 – 17:00 uur

Openbare aanlegsteigers

Uw eigen (huur)boot of sloep meert u af aan een openbare aanlegsteigers langs de Zaan. Er zijn 2 openbare steigers bij de Zaanse Schans. Om de Zaanse Schans te bezoeken kunt u kiezen uit een tweetal vrije ligplaatsen of de jachthaven van zeilvereniging ‘De Onderlinge’. De jachthaven van zeilvereniging ‘De Onderlinge’ ligt aan de noordkant van het water De Poel en is een prima uitvalsbasis om de Schans te bezoeken. Ook motorbootvaarders zijn in deze haven van harte welkom. De gebruikelijke faciliteiten als stroom en water zijn aanwezig. Een tweede mogelijkheid om bij de Zaanse Schans aan te meren is een kleine passantensteiger aan de Zaan. U vindt de steiger tussen molens De Os en het Klaverblad. Het is een kleine steiger met maar ruimte voor één boot. U ligt er landelijk en fraai tussen de molens. De derde mogelijkheid is een eveneens kleine steiger in het zijwater De Poel. De steiger ligt aan de zuidelijke oever vlak voor de Haaldersbroekerbrug. De aanlegsteigers staat op de plattegrond, punt 24 en 30. Deze 2 openbare steigers vallen onder beheer van de gemeente Zaanstad.
Voor aanmeermogelijkheden en het verkrijgen van informatie kunt u contact opnemen met de Havendienst van Zaanstad:

 

Havenkantoor
Westkade 2, 1506 BA Zaandam
Tel. +31 (0)75-681 68 88
Fax. +31 (0)75-681 67 99
E-mail: [email protected]

 

Openingstijden
maandag tot en met vrijdag: 8:00 -12:00 uur en van 13:00 -16:00 uur. Buiten deze tijden kunt u voor spoedgevallen bellen met de Wachtdienst Havendienst Zaanstad: +31(0) 75 6701 701.