Winterschans 1717

De Winterschans 1717 laat het roemruchte verleden zien en meemaken waardoor het verhaal van de rijke geschiedenis van de Gouden Eeuw in de Zaanstreek weer wortels krijgt. Winterschans 1717 brengt een authentiek verhaal letterlijk en figuurlijk tot leven in de guurste maar ook de gezelligste tijd van het jaar, de winter…

Eind dit jaar vormt de Zaanse Schans het decor van Winterschans 1717, een nieuw evenement waarbij de Zaanse geschiedenis tot leven komt. Het is een spektakel met dans, muziek, theater en lichtprojecties waarbij de bezoeker een tocht door de Gouden Eeuw van de Zaanstreek maakt. Meegaan in het spel is een belangrijk gegeven in de opzet van Winterschans 1717. Het is de bedoeling dat bezoekers helpen met het vormgeven van de scenes waarin ze terechtkomen.

Producent ImagineAll is nog druk op zoek naar theatergezelschappen, muziekverenigingen, dansscholen en koren die aan het evenement willen meewerken.

Verenigingen en scholen die geïnteresseerd zijn in deelname, kunnen zich HIER inschrijven. 

Individuele acteurs, muzikanten, zangers of vrijwilligers op technisch en logistiek gebied kunnen zich HIER inschrijven.

Winterschans 1717
De drie organisaties, Stichting de Zaanse Schans, Zaans Museum en Vereniging de Zaansche Molen zijn partner in het evenement Winterschans. Winterschans 1717 wil het verhaal van de Gouden Eeuw van de Zaanstreek, met alle heroïsche kenmerken, breder communiceren en invoelbaar maken in een heel nieuw theatraal en multidisciplinair format. De bezoeker wordt meegenomen in een verwarmend en spannend familie epos dat optimaal aansluit bij de heroïek van de Zaanse Gouden Eeuw. Het is een verhaal in een vorm waarin alle zintuigen aangesproken worden en de bezoeker actief opgaat in de roemruchte geschiedenis en letterlijk onderdeel wordt.

Jaarlijks organiseert Stichting de Zaanse Schans in samenwerking met stakeholders verschillende evenementen op de Zaanse Schans, zoals de Folkoredag, Nacht van de Nacht en Sinterklaas. Ook worden er evenementen in samenwerking met externe partijen georganiseerd, zoals de Kinderboekenmarkt en de Zaanse Schansloop. Nieuw dit jaar is het evenement de Winterschans 1717!

Wilt u op de hoogte blijven van de Winterschans 1717 en alle andere evenementen op de Zaanse Schans? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief.