Haal meer uit de Zaanse Schans

Kunt u geen genoeg krijgen van de Zaanse Schans? Wilt u meer musea in de Zaanstreek bezoeken of wilt u met een groep langskomen? Op deze pagina leest u meer over de Zaanse Schans Card, zaalverhuur of groepsarrangementen.

Bezoek de Zaanse Schans als groep

Een prachtig landschap, waterrijke omgeving, sfeervolle accommodaties en uitgebreide catering. Kortom, de Zaanse Schans is een unieke locatie voor uw internationale, zakelijke event of familiebijeenkomst. Uw gezelschap kan bij ons vergaderen, lunchen en dineren, en natuurlijk de Zaanse Schans bekijken. Ook vanaf het water! Onze ruime ervaring met groepsbezoeken maakt allerlei maatwerk mogelijk, voor al uw bijzondere wensen. Daarnaast bieden wij de volgende arrangementen:

Typisch Hollands

Geniet van het wereldberoemde Hollandse landschap tijdens een wandeling met een gids over de Zaanse Schans. Bezoek een molen en ontdek alles over oudhollandse ambachten als zeildoek weven en kaas maken.

 

Duur: ca. 1,5 uur
Dagelijks

 

Kosten per persoon:
Nederlandstalige gids €11,50
Anderstalige gids €13

 

Inbegrepen: guided tour Zaanse Schans, entree molen, Wevershuis en bezoek kaasboerderij 

Zaans Museum Luncharrangement

Beleef de rijke historie van de Zaanstreek in het Zaans Museum. Bezoek de Verkade Experience en waan je in een vroeg twintigste-eeuwse chocolade- en koekjesfabriek waar de originele machines nog volop draaien. Sluit af met een uitgebreide lunch in restaurant De Kraai op de Zaanse Schans. Voor kinderen is er een speciaal ‘smularrangement’.

 

Duur: ca. 2,5 uur
Dagelijks

 

Kosten per persoon:
Volwassenen €26,95
12 t/m 17 jaar€22,95
4 t/m 11 jaar €15,95
Museumkaart €16,95

 

Inbegrepen: entree Zaans Museum, lunch restaurant De Kraai: groentesoep, pannenkoek naar keuze, koffie/thee, vers fruit. Lunch voor kinderen t/m 11 jaar: versierpannenkoek, limonade, ijsje.

Tour de Monet Fietsarrangement

Ontdek het Zaandam van Claude Monet per fiets! De tocht begint met introductie van de gids tijdens een kop koffie of thee in het Zaans Museum. In het museum zie je aansluitend een van de Zaanse werken van de wereldberoemde Franse schilder. Na een bezoek aan verfmolen De Kat, waar je alles te weten komt over olieverf en pigmenten, fiets je de Monet-route naar Zaandam Centrum. Daar breng je een bezoek aan het Atelier van Monet, waar reproducties van alle Zaanse Monet-schilderijen te zien zijn.

 

Duur: ca 3 uur; plm 15 km
Vrijdag t/m zondag

 

Kosten per persoon:
Prijzen op aanvraag.

 

Inbegrepen: fietshuur, guided Monet-fietstour, kop koffie/thee MuseumCafé, entree Zaans Museum, molen De Kat en Atelier van Monet

Kinderfeestje

Trek werkkleding aan en ga aan de slag bij Verkade! Kruip in de huid van een Verkademeisje, koekenbakker of cacao-expert. Ontdek hoe lastig het is om de digitale koekjesoven draaiende te houden en test je vingervlugheid met de games. Ontwikkel nieuwe spaaracties en verpakkingen voor chocolade. Schop je het tot directeur of vlieg je de laan uit? Met je vriendjes en vriendinnetjes volg je (onder begeleiding van een Museumdocent) een speurtocht door de Verkade Experience en maak je zelf een wikkel voor een customised Verkadereep. Limonade met Verkadekoekjes maken het feestje compleet.

 

Kosten: €10per kind
Begeleiding: gratis(minimaal 2, maximaal 3 personen)
Leeftijdadvies: 7-10 jaar
Groepsgrootte: minimaal 6, maximaal 12 kinderen
Duur: 2 uur

 

Inbegrepen: entree Zaans Museum, speurtocht Verkade Experience, limonade met Verkadekoekjes, Verkadereep voor alle kinderen.

 

Uitbreidingsmogelijkheid
– Pannenkoek met limonade bij restaurant De Kraai €5,50

Voor de echte zoetekauwen! In de Verkade Experience in het Zaans Museum ontdek je hoe de meisjes van Verkade de lekkerste biscuits en chocolade maakten. Haal in het MuseumCafé een warme chocomel ‘to go’ en maak een wandeling door het Hollandse landschap op de Zaanse Schans. Hier kun je de echte geur van cacao ruiken.

Duur: ca. 90 minuten

Kosten per persoon:
Volwassenen €15
4 t/m 17 jaar €11,50
Kinderen t/m 3 jaar €5
Museumkaart €5

Inbegrepen: Entree Zaans Museum, thuispakketje wikkel maken incl. Verkadereep en een warme chocolademelk in het MuseumCafé. 

Koekenbakkers en lekkerbekken opgelet! Ontdek hoe de lekkerste koekjes en chocolade gemaakt wordt in de Verkade Experience. Kruip in de huid van een Verkademeisje, doe de speurtocht en maak je eigen wikkel!  

Duur: 120  minuten

 

Kosten:
€7,50 per kind / begeleider

 

Leeftijdsadvies: groep 4 t/m 8

 

Inbegrepen: entree Zaans Museum, speurtocht Verkade Experience, Verkadereep voor alle kinderen

Kom met je klas naar de Zaanse Schans! Met de ontdekkingstocht bezoek je de huisjes van ambachtslieden en een molen. Hoe leefden mensen vroeger? Neem een kijkje bij de molenaar, en kruip achter het weefgetouw. Spelen in de speeltuin en een lekker ijsje bij pannenkoekenrestaurant De Kraai maakt het schoolreisje helemaal af! Tip: Heb je langer de tijd? Maak een vaartocht over de Zaan.

 

Duur: 150  minuten

 

Kosten: €7,50 per kind / begeleider

 

Leeftijdsadvies: groep 4 t/m 8

 

Inbegrepen: entree molen, Wevershuis en Kuiperij, bezoek kaasmaker, speurtocht Zaanse Schans, ijsje pannenkoekenrestaurant De Kraai

De voedingsindustrie bezorgde de Zaanstreek wereldfaam. Beleef de historie van de voedingsindustrie in het Zaans Museum en maak een customised Verkade-reep. Geniet aansluitend van een proeverij met Hollandse lekkernijen op de Zaanse Schans. Maak een ‘do it yourself’ chocolademelk bij Blik op de Zaan, proef Hollandse koek in het Bakkerijmuseum, een pannenkoek in restaurant de Kraai en specerijen in molen de Huisman. 

 

Duur: ca. 2,5 uur
Dagelijks

 

Kosten per persoon:
Volwassenen € 39,50
Kind 4-17 jaar € 32,00

 


Inbegrepen: Zaanse Schans Card (incl. entree tot alle musea en ambachten), entree Verfmolen de Kat  proeverijen op verschillende locaties op de Zaanse Schans

Verras uw internationale gasten

Onze arrangementen zijn zeer geschikt voor internationale gezelschappen. De meertalige gidsen weten alles over de rijke historie van de Zaanse Schans. Onze gidsen spreken Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Tsjechisch en Russisch.

Wilt u meer informatie? Mail naar [email protected]. Of bel met het Informatiecentrum van de Zaanse Schans: +31(0)75-681 00 00.

Arrangementen in de omgeving 

De Zaanstreek biedt veel arrangementen en rondleidingen die de streek nog aantrekkelijker maken, van kunst en cultuur tot culinair. De toeristische ondernemers bieden maatwerk voor ieder gezelschap.

Wilt u meer informatie over de verschillende arrangementen in de Zaanstreek? Kijk op www.zaanstreek.nl

Mail de Zaanse Schans

Zaalverhuur op de Schans

Veel ondernemers op de Zaanse Schans bieden zaalverhuur aan. Wij hebben de volgende shortlist voor u gemaakt:

Heeft u interesse in één van de locaties? Neem dan contact op met de betreffende ondernemer.

Heeft u een andere vraag over de Zaanse Schans?

Neem contact op