Haal meer uit de Zaanse Schans

Kunt u geen genoeg krijgen van de Zaanse Schans? Wilt u meer musea in de Zaanstreek bezoeken of wilt u met een groep langskomen? Op deze pagina leest u meer over de Zaanse Schans Card, zaalverhuur of groepsarrangementen.

Bezoek de Zaanse Schans als groep

Een prachtig landschap, waterrijke omgeving, sfeervolle accommodaties en uitgebreide catering. Kortom, de Zaanse Schans is een unieke locatie voor uw internationale, zakelijke event of familiebijeenkomst. Uw gezelschap kan bij ons vergaderen, lunchen en dineren, en natuurlijk de Zaanse Schans bekijken. Ook vanaf het water! Onze ruime ervaring met groepsbezoeken maakt allerlei maatwerk mogelijk, voor al uw bijzondere wensen. Daarnaast bieden wij de volgende arrangementen:

Seizoensarrangement

 

Beleef de rijke historie van Verkade in het Zaans Museum en geniet van een heerlijk kopje Simon Lévelt koffie, thee of frisdrank in het MuseumCafé. Na een wandeling over de Zaanse Schans maak je een boottocht over de Zaan door het oudste industriegebied van West-Europa. De vele windmolens en fabrieken die vanaf het water te zien zijn herinneren hier nog aan.

Inbegrepen: entree Zaans Museum, koffie/thee/fris MuseumCafé, wandeling Zaanse Schans, boottocht over de Zaan

 

Duur: ca. 2,5 uur
April – september: dagelijks
Kosten: volwassenen € 19.50 p.p.; kinderen 4-12 jaar € 15,00 p.p.
Individueel te boeken

Typisch Hollands

 

Geniet van het wereldberoemde Hollandse landschap tijdens wandeling met gids over de Zaanse Schans. Bezoek een windmolen en ontdek alles over oudhollandse ambachten als zeildoek weven, kaas- en klompenmaken.

Inbegrepen: guided tour Zaanse Schans, entree molen en Wevershuis, bezoek kaas- en klompenmaker

 

Duur: ca. 1,5 uur

Dagelijks

Kosten: Nederlandstalige gids € 9.50  p.p.; anderstalige gids € 11 p.p.

Als groep te boeken (minimaal 10, maximaal 20 personen per gids)

Typisch Hollands Luxe

 

Geniet van het wereldberoemde Hollandse landschap tijdens wandeling met gids over de Zaanse Schans. Bezoek een windmolen en ontdek alles over oudhollandse ambachten als zeildoek weven, kaas- en klompenmaken. Na de wandeling maak je een boottocht over de Zaan met een lekker kopje koffie of thee aan boord. De schipper vertelt in geuren en kleuren over het rijke industriële verleden van de Zaanstreek.

Inbegrepen: guided tour Zaanse Schans, entree molen en Wevershuis, boottocht over de Zaan, bezoek kaas- en klompenmaker

 

Duur: ca. 2,5 uur

April – juni en september: dinsdag t/m zondag; Juli – augustus: dagelijks

Kosten: Nederlandse gids € 16.50 p.p.; kinderen 3 t/m 12 jaar € 13 p.p.; anderstalige gids € 18 p.p.; kinderen 3 t/m 12 jaar € 13 p.p.

Als groep te boeken (minimaal 10 personen)

Typisch Hollands Premium

 

Typisch Hollands kan worden uitgebreid met een bezoek aan het Zaans Museum.

Inbegrepen: guided tour Zaanse Schans, entree Zaans Museum, molen en Wevershuis, boottocht over de Zaan, bezoek kaas- en klompenmaker

 

Duur: ca. 3,5 uur

April – juni en september: dinsdag t/m zondag; Juli – augustus: dagelijks

Kosten: Nederlandse gids € 19.50 p.p.; kinderen 3 t/m 12 jaar € 15.50 p.p.; anderstalige gids € 21 p.p.; kinderen 3 t/m 12 jaar € 15.50 p.p.

Als groep te boeken (minimaal 10 personen)

Zaans Museum Luncharrangement

 

Beleef de rijke historie van de Zaanstreek in het Zaans Museum. Bezoek de Verkade Experience en waan je in een vroeg twintigste-eeuwse chocolade- en koekjesfabriek waar de originele machines nog volop draaien. Sluit af met een uitgebreide lunch incl. authentieke pannenkoek in restaurant De Kraai. De Kraai is gevestigd op de Zaanse Schans in een authentieke 18e-eeuwse Zaanse graanschuur en op loopafstand van het Zaans Museum.

Inbegrepen: entree Zaans Museum, lunch restaurant de Kraai (groentesoep, pannenkoek naar keuze, koffie/thee, vers fruit)

 

Duur: ca. 2,5 uur
Dagelijks

Kosten: volwassenen € 24.50 p.p.; kinderen 4-17 jaar € 21.95 p.p.

Als groep te boeken (minimaal 10 personen)

Tour de Monet Luxe

 

Bekijk de Zaanstreek door de ogen van Claude Monet! De wereldberoemde Franse schilder verbleef in 1871 vier maanden in Zaandam. Hij maakte er maar liefst vijfentwintig schilderijen en negen schetsen. Via het IJ, het Noordzeekanaal en de Zaan vaar je van Amsterdam naar Zaandam Centrum. Aan boord geniet je van een kopje koffie/thee met heerlijk gebakje. In Zaandam maak je onder begeleiding van een gids een Monet-wandeling en bezoek je het Atelier van Monet, waar reproducties van alle Zaanse Monet-schilderijen te zien zijn.

Daarna vaar je door naar de Zaanse Schans. Daar breng je een bezoek aan verfmolen De Kat en het Zaans Museum, waar je De Voorzaan en de Westerhem van Claude Monet kan bewonderen.
Inbegrepen: boottocht Amsterdam-Zaandam, guided Monet-tour, entree Atelier van Monet, boottocht Zaandam-Zaanse Schans, entree verfmolen De Kat, entree Zaans Museum

 

Duur: ca. 6 uur
Dagelijks

Kosten: volgt zsm

Als groep te boeken (minimaal 10 personen)
Het arrangement is ook mogelijk in omgekeerde volgorde

Tour de Monet Premium

 

Tour de Monet Luxe kan worden uitgebreid met een Monet-lunch en/of -diner in restaurant De Hoop op d’Swarte Walvis.
Inbegrepen: boottocht Amsterdam-Zaandam, guided Monet-tour, entree Atelier van Monet, boottocht Zaandam-Zaanse Schans, entree verfmolen De Kat, entree Zaans Museum, lunch en/of diner restaurant De Hoop op d’Swarte Walvis

 

Duur: ca. 8 uur
Dagelijks

Kosten: volgt zsm

Als groep te boeken (minimaal 10 personen)
Het arrangement is ook mogelijk in omgekeerde volgorde

Tour de Monet Fietsarrangement

 

Ontdek het Zaandam van Claude Monet per fiets! De tocht begint met een bezoek aan het Zaans Museum, waar je De Voorzaan en de Westerhem van de wereldberoemde Franse schilder kan bezichtigen. Na een bezoek aan verfmolen De Kat, waar je alles te weten komt over olieverf en pigmenten, fiets je naar Zaandam Centrum. Daar maak je een Monet-wandeling en breng je een bezoek aan het Atelier van Monet, waar reproducties van alle Zaanse Monet-schilderijen te zien zijn. Optioneel kan een vaartocht toegevoegd worden.

Inbegrepen: fietshuur, entree Zaans Museum, verfmolen De Kat en Atelier van Monet, guided Monet-tour

 

Duur: 15, 25 of 35 km

Dagelijks

Kosten: volgt zsm

Als groep te boeken (minimaal 10 personen)

Old Holland Tour

 

Onder de rook van Amsterdam ontwikkelde de Zaanstreek zich tot oudste industriegebied van West-Europa. Ooit waren er zo’n zeshonderd windmolens tegelijkertijd actief! Tijdens de Old Holland Tour ontdek je alles over dit rijke industriële verleden. Vaar van Amsterdam naar de Zaanse Schans, waar je een bezoek kunt brengen aan het Zaans Museum, een molen naar keuze en de vele ambachten en musea die het gebied rijk is. Start of sluit af met een heerlijke lunch in het Zaans Museum of pannenkoekenrestaurant de Kraai.

Inbegrepen: boottocht Amsterdam-Zaanse Schans, Zaanse Schans Card, lunch Zaans Museum of restaurant de Kraai

 

Duur: ca. 4 uur
Dagelijks

Kosten: volgt zsm

Als groep te boeken (minimaal 10 personen)

Het arrangement is ook mogelijk in omgekeerde volgorde

Old Holland Tour Luxe

 

Onder de rook van Amsterdam ontwikkelde de Zaanstreek zich tot oudste industriegebied van West-Europa. Ooit waren er zo’n zeshonderd windmolens tegelijkertijd actief! Tijdens de Old Holland Tour Luxe ontdek je alles over dit rijke industriële verleden. Vaar van Amsterdam Centraal Station naar de Zaanse Schans, waar je geniet van een heerlijke lunch in het Zaans Museum of pannenkoekenrestaurant de Kraai. Daarna kan je een bezoek brengen aan een molen naar keuze en de vele ambachten en musea die het gebied rijk is.

Sluit af met een heerlijk diner in restaurant De Hoop op d’ Swarte Walvis met uitzicht over de Zaan en molens.

Inbegrepen: boottocht Amsterdam-Zaanse Schans, Zaanse Schans Card, lunch Zaans Museum of restaurant de Kraai, diner restaurant De Hoop op d’ Swarte Walvis


Duur: ca. 8 uur
Dagelijks

Kosten: volgt zsm

Als groep te boeken (minimaal 10 personen)

Het arrangement is ook mogelijk in omgekeerde volgorde

Kinderfeestje

 

Aan de slag met Verkade!
Trek je werkkleding aan en kruip in de huid van een koekenbakker, cacao-expert of chocolade- en koekjes inpakker. Je wordt meegenomen naar de ‘Verkade Fabriek’ waar je allemaal leuke dingen mag doen. Natuurlijk krijgt iedereen na het harde werken wat lekkers en is er voor de jarige nog een cadeautje.

Inbegrepen: entree Zaans Museum, begeleiding door museumdocent, limonade/koekjes, Verkade-repen, diploma’s, cadeautje jarige

 

Duur: ca. 2 uur
Woensdag 14.00-16.00 uur

Kosten: €14,50 per kind; €8,50 per begeleider
Leeftijd: 6 t/m 10 jaar

Minimaal 6 en maximaal 12 kinderen
Het kinderfeestje is uit te breiden met een pannenkoek in restaurant de Kraai.

Minimaal 2 weken vooraf reserveren

 

Ontdek in de Verkade Experience hoe de meisjes van Verkade de lekkerste biscuits en chocolade maakten en ontwerp je eigen wikkel voor een ‘customised’ Verkadereep. Wandel daarna door het prachtige Hollandse landschap van de Zaanse Schans naar het CacaoLab Zaans Gedaan. Hier geniet je van een ‘do it yourself’ chocolademelk.

 

Inbegrepen: entree Zaans Museum, Verkade reep met persoonlijke wikkel, warme chocomelk in Cacaolab Zaans Gedaan
Duur: ca. 2 uur
Leeftijd: alle
Kosten: volwassenen € 11.50 | kinderen 4-17 jaar € 9 | met Museumkaart € 3

Verras uw internationale gasten

Onze arrangementen zijn zeer geschikt voor internationale gezelschappen. De meertalige gidsen weten alles over de rijke historie van de Zaanse Schans. Onze gidsen spreken Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Tsjechisch en Russisch.

Wilt u meer informatie? Mail naar sales@zaanseschans-museum.nl. Of bel met het Informatiecentrum van de Zaanse Schans: +31(0)75-681 00 00.

Arrangementen in de omgeving 

De Zaanstreek biedt veel arrangementen en rondleidingen die de streek nog aantrekkelijker maken, van kunst en cultuur tot culinair. De toeristische ondernemers bieden maatwerk voor ieder gezelschap.

Wilt u meer informatie over de verschillende arrangementen in de Zaanstreek? Kijk op www.zaanstreek.nl

Mail de Zaanse Schans

Zaalverhuur op de Schans

Veel ondernemers op de Zaanse Schans bieden zaalverhuur aan. Wij hebben de volgende shortlist voor u gemaakt:

Heeft u interesse in één van de locaties? Neem dan contact op met de betreffende ondernemer.

Heeft u een andere vraag over de Zaanse Schans?

Neem contact op