Video en fotografie op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans verwelkomt dagelijks journalisten en TV-teams uit alle hoeken van de hele wereld. Op deze pagina vindt u informatie over het gebruik van de Zaanse Schans als film- en fotografielocatie. Voor het gebruik van bestaande beelden en video’s van de Zaanse Schans verwijzen wij u naar onze beeldbank. Klik hier.

Foto’s of film voor doeleinden anders dan privégebruik

Bent u geïnteresseerd in het maken van films of foto’s op de Zaanse Schans voor doeleinden anders dan privégebruik? Dan verzoeken wij u schriftelijk toestemming te vragen (minimaal 2 werkdagen voor aanvang). De aanvraag kunt u sturen naar communicatie@dezaanseschans.nl. Uw aanvraag zal op werkdagen beantwoord worden. Wenst u foto’s te maken of te filmen van een ambacht of in een molen, museum, dan kunt u uw wensen vermelden in uw aanvraag.

Drones zijn niet toegestaan op de Zaanse Schans

Het vliegen van drones op de Zaanse Schans is alleen toegestaan na toestemming van Stichting de Zaanse Schans en alleen als de operator in bezit is van een ROC (RPAS Operator Certificaat) waarna de wettelijke regels in acht worden genomen. De aanvraag kunt u sturen naar communicatie@dezaanseschans.nl. Uw aanvraag zal op werkdagen beantwoord worden.

Trouwfoto’s op de Zaanse Schans

Lijkt het u leuk om uw trouwfoto’s te maken op de Zaanse Schans? Dan bent u van harte welkom. U hoeft hiervoor geen toestemming te vragen, want de Zaanse Schans is een open woon- en werkgebied. Wenst u foto’s in een molen, museum of ambacht te nemen dan kunt u uw aanvraag sturen naar communicatie@dezaanseschans.nl en uw aanvraag zal op werkdagen beantwoord worden. Wij zouden het leuk vinden het resultaat te mogen ontvangen en gebruiken.