De Zaanse Schans, die moet u geproefd hebben

Op de Zaanse Schans ruikt het heerlijk. De verse broodjes uit het bakkerijmuseum en het snoepgoed van Zaans Gedaan wakkeren al snel de lekkere trek aan. Gelukkig maar dat er genoeg plekken zijn om te genieten van een kopje koffie met gebak of van een heerlijke maaltijd. Probeer bijvoorbeeld eens de echt Hollandse pannenkoeken van Pannenkoekenrestaurant de Kraai. Of reserveer een tafeltje bij Restaurant De Hoop op d’Swarte Walvis, het sfeervolle plekje aan het water met eigen aanlegsteiger en terras.

Pannenkoekenrestaurant de Kraai

Pannenkoekenliefhebbers opgelet: kom naar restaurant de Kraai.

 
Openingstijden
Hoogseizoenapril t/m september
Laagseizoenoktober t/m maart
Maandag

09:00-18:00

Dinsdag

09:00-18:00

Woensdag

09:00-18:00

Donderdag

09:00-18:00

Vrijdag

09:00-18:00

Zaterdag

09:00-18:00

Zondag

09:00-18:00

Naar openingstijden
Maandag

09:00-17:00

Dinsdag

09:00-17:00

Woensdag

09:00-17:00

Donderdag

09:00-17:00

Vrijdag

09:00-17:00

Zaterdag

09:00-17:00

Zondag

09:00-17:00

Naar openingstijden
Contact & Tarieven
Contact

Kraaienpad 1
1509 AX Zaandam

T: 075-6156403
E: info@dekraai.nl

www.dekraai.nl

Tarieven
Trek in enorme Hollandse pannenkoeken, met een doorsnede van 29 centimeter? Dan moet u in de sfeervolle eetzaal of op het terras van pannenkoekenrestaurant de Kraai zijn. Naast pannenkoeken serveren we diverse broodjes, salades, soep en koffie of thee met verschillende soorten gebak. Pannenkoekenrestaurant de Kraai is gevestigd in een 18de eeuwse Zaanse graanschuur uit Wormerveer. Het pand staat sinds 1976 op de Zaanse Schans. Het ruime restaurant heeft zo’n tweehonderd zitplaatsen. De Oudhollandse inrichting met een typische Zaanse Smuiger (betegelde schoorsteen) zorgt voor een gezellige sfeer. Op aanvraag zijn er mogelijkheden voor bruiloften, recepties en ontvangsten op maat buiten de openingstijden.

Restaurant De Hoop op d’Swarte Walvis

Culinair genieten met prachtig uitzicht over de Zaan.

 
Openingstijden
Hoogseizoenapril t/m september
Laagseizoenoktober t/m maart
Maandag

Gesloten

Dinsdag

11:00-22:00

Woensdag

11:00-22:00

Donderdag

11:00-22:00

Vrijdag

11:00-22:00

Zaterdag

11:00-22:00

Zondag

11:00-22:00

Naar openingstijden
Maandag

Gesloten

Dinsdag

11:00-22:00

Woensdag

11:00-22:00

Donderdag

11:00-22:00

Vrijdag

11:00-22:00

Zaterdag

11:00-22:00

Zondag

11:00-22:00

Naar openingstijden
Contact & Tarieven
Contact

Kalverringdijk 15
1509 BT Zaandam

T: 075-616 5629
E: info@dewalvis.nl

www.dewalvis.eu

Tarieven
De Hoop op d’Swarte Walvis is een van de bekendste en zeker ook mooiste restaurants van Nederland. En dat te midden van een prachtige, historische omgeving. Het restaurant ligt direct aan de Zaan, heeft een bootsteiger voor gasten en een groot terras. Ook aan de voorzijde, op de hoofdroute van de Zaanse Schans is een sfeervol terras aangelegd. Er is een à la carte menu, brasseriekaart en een oergezellige authentieke bar: ‘Het Vleethuis’. Daar wordt onder meer origineel Zaans gebrouwen Breugembier geschonken. Overigens beschikt het restaurant over verschillende ruimten, voor diverse gezelschappen. Het gebouw bestaat uit drie historische panden die nu samen een geheel vormen: een Westzaans weeshuis uit 1717, een koopmanshuis en een pakhuisje. U kunt in Restaurant De Hoop op d’Swarte Walvis ook terecht voor zaalhuur en speciale arrangementen op maat.

Museumcafé

Geniet op ieder moment van de dag van een welverdiende pauze.

 
Openingstijden
Hoogseizoenapril t/m september
Laagseizoenoktober t/m maart
Maandag

09:00-17:00

Dinsdag

09:00-17:00

Woensdag

09:00-17:00

Donderdag

09:00-17:00

Vrijdag

09:00-17:00

Zaterdag

09:00-17:00

Zondag

09:00-17:00

Naar openingstijden
Maandag

09:00-17:00

Dinsdag

09:00-17:00

Woensdag

09:00-17:00

Donderdag

09:00-17:00

Vrijdag

09:00-17:00

Zaterdag

09:00-17:00

Zondag

09:00-17:00

Naar openingstijden
Contact & Tarieven
Contact

Schansend 7
1509 AW Zaandam

T: 075-681 0000
E: info@zaansmuseum.nl

www.zaansmuseum.nl

Tarieven
In het vernieuwde, sfeervolle Museumcafé is iedereen welkom, ook zonder een museumbezoek. Het café biedt een prachtig uitzicht op de Kalverpolder en op de molens langs de Zaan. Geniet hier als begin of afsluiting van uw Schans- of museumbezoek, met een kopje koffie of thee en een versnapering. Het museumcafé is bovendien een heerlijk rustpunt langs het 6,5 km lange Laarzenpad door de Kalverpolder. U kunt in het Zaans Museum ook terecht voor zaalhuur, speciale groeps- en vergaderarrangementen, die u desgewenst kunt afsluiten met een heerlijke koffietafel, high tea, of een lunchbuffet op maat.

Distilleerderij-proeflokaal de Tweekoppige Phoenix

De lekkerste likeuren ontdekt u bij Distilleerderij-proeflokaal de Tweekoppige Phoenix.

 
Openingstijden
Hoogseizoenapril t/m september
Laagseizoenoktober t/m maart
Maandag

10:00-18:00

Dinsdag

10:00-18:00

Woensdag

10:00-18:00

Donderdag

10:00-18:00

Vrijdag

10:00-18:00

Zaterdag

10:00-18:00

Zondag

10:00-18:00

Naar openingstijden
Maandag

10:00-17:00

Dinsdag

10:00-17:00

Woensdag

10:00-17:00

Donderdag

10:00-17:00

Vrijdag

10:00-17:00

Zaterdag

10:00-17:00

Zondag

10:00-17:00

Naar openingstijden
Contact & Tarieven
Contact

Kraaienest 3
1509 AZ Zaandam

T: 075- 635 3111
E: info@detweekoppigephoenix.nl

www.detweekoppigephoenix.nl

Tarieven
Maak kennis met het aloude destilleerambacht, wat goed zichtbaar is dankzij een glazen destilleerkolf en de ambachtelijke koperen ketel. Door de dag heen geven de enthousiaste medewerkers regelmatig gratis informatie over het proces. Om van onze smaken te genieten, biedt de Tweekoppige Phoenix een proeverij van drie likeuren. Van zoet naar peperig. Net wat u wilt. Of proef in de sfeervolle gelagkamer één van de talloze smaken die hier ontstaan en koop uw favoriete smaak in de slijterij. Maar…. waarom een destilleerderij op de Zaanse Schans? In de stad waren destilleerderijen vroeger heel gewoon. De molens maalden niet alleen graan voor brood, maar ook voor bier en jenever. Het produceren van sterke drank was een langdurig proces, tot de uitvinding van de stoommachine. Hierdoor werd het ook eenvoudiger om likeuren te bereiden.