Wandelroutes op de Schans en in de omgeving

Te voet ziet u zoveel meer. Bijna geruisloos beweegt u zich door het landschap en maakt u deel uit van dit pure stukje Holland. Verschillende wandelroutes lopen over de Zaanse Schans. Zo kiest u zelf hoeveel kilometers u wandelt en waar de route u naartoe voert.

Dagelijks wandelend theater

Elke dag worden theaterwandelingen georganiseerd op de Zaanse Schans, begeleid door één van de bewoners (een ervaren gids en tevens actrice). In de rol van Kaatje Slagter uit 1850, gekleed in Zaanse kledij, laat ze u vervlogen tijden herbeleven. Ze fluistert ook meteen de laatste roddels in uw oor…

Duur: 45 minuten
Periode: 1 april – 30 september dagelijks (start: 11:00 uur | laatste tour: 16:00 uur)
1 oktober – 21 maart dagelijks (voor het laagseizoenschema zie www.cityculturetours.com
Prijs: €19,50 volwassenen
€9,50 kinderen 4 – 12 jaar
Start: Kalverringdijk 23 – Tegenover Windmill Cruises en naast molen de Huisman.
Tickets: Bij het Zaans Museum, Wevershuis, Molen de Huisman, Windmill Cruises, Museum Zaanse Tijd of op cityculturetours.com

Zaanse Schans App

Gebruik deze app om de Schans te verkennen, laat u rondleiden en verbaas u over de bijzondere geschiedenis van dit Nederlandse stukje erfgoed. Deze app leidt u langs de fraaie panden en het unieke veenweidelandschap. Bekijk de ambachten bij de klompenmakerij, kaasboerderij, weverij, kuiperij of het cacaolab maar natuurlijk ook de verschillende molens en monumentale panden. Volg de digitale rondleiding terwijl u zich over de Schans begeeft. Gebruik uw smartphone om interactieve Tours op de Zaanse Schans te ontdekken.

 

Maak uw bezoek in combinatie met deze app tot een nieuwe belevenis!

Interactieve plattegrond
Download voor
Download voor

LET OP! Het Laarzenpad is helaas voor onbepaalde tijd niet toegankelijk, dit vanwege de veiligheid van de bruggen.

Wandelroute izi. TRAVEL

Vanaf nu kun je ook via de Izi Travel app de route Zaanse Schans lopen. Dit is dezelfde route die ook verkrijgbaar is via de bestaande Zaanse Schans app. Izi Travel is een gratis platform met als doel om steden, musea en hun verhalen te verbinden met reizigers die de wereld op een nieuwe, innovatieve manier willen verkennen. Luister en ontdek de rijke historie van de Zaanse Schans en loop langs de oude pakhuizen en windmolens. De route vertelt aan de hand van luisterfragmenten de geschiedenis van wanneer deze panden hiernaartoe zijn gebracht of hoe het leven er anno 1850 aan toe ging.

Download
Download