Sinds het station Koog-Zaandijk is omgedoopt in station Zaandijk Zaanse Schans is onze grootste publiekstrekker ook voor treinreizigers beter te vinden. De onlangs op het perron geopende uitspanning kreeg het druk en al snel bleek er vooral behoefte te zijn aan een plattegrondje met een route naar de Schans. Daar is gehoor aan gegeven en maar liefst dubbel: er liggen sinds maart wandelkaarten met bewegwijzerde wandelingen door de hele Zaanstreek en recent is er ook een simpel A4-tje te verkrijgen met de handigste looproute naar de Zaanse Schans.

 

Vanaf de Zaanse Schans starten twee wandelingen waarvan de een vooral het Zaanse landschap belicht en de ander door stedelijk gebied voert. En wat is er fijner dan te voet de grote drukte van de Zaanse Schans achter je te laten zonder de molens uit het oog te verliezen? In de zomermaanden (mei-oktober) zorgen de enthousiaste vrijwilligers van het voetveer dat de oversteek naar Oud Zaandijk vanaf molen De Bonte Hen een traktatie is. En dat voor een luttele euro!

 

Ook voor bezoekers die per fiets de Zaanse Schans aandoen is er meer dan alleen de Kalverringdijk. Zo zijn er verschillende routes beschreven: twee rondjes naar de noordkant van de Zaanstreek (Fietsroutes Noord Zaanse Schans) en een die de verbinding met Amsterdam legt (Noordelijk groen).

 

Alle routes, zowel voor wandelaars als fietsers zijn via deze link terug te vinden: http://www.zaanstreek.nl/bezoeken/ontdek-de-zaanstreek

 

Tekst: Marene Kok – Marketing Zaanstreek