Evenementen Zaanse Schans

De Zaanse Schans leent zich prima als decor voor verschillende evenementen. Elk jaar vinden er traditionele evenementen plaats op de Zaanse Schans. Stichting de Zaanse Schans concentreert zich voornamelijk op evenementen die passen bij het historisch karakter van de Zaanse Schans en / of een sterke binding hebben met de Zaanstreek.

 

Gebruik van de locatie dient te worden aangevraagd bij Stichting de Zaanse Schans via [email protected].

De Folkloredag

Jaarlijks vindt op de derde zaterdag van augustus de traditionele Folkloredag plaats op de Zaans Schans. Bezoekers kunnen genieten van de ambacht- en kunstnijverheidsmarkt en diverse folkloristische muziek- en dansoptredens.

De Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een evenement dat plaatsvindt op de laatste zaterdag van oktober. Tussen 19:30 – 22:30 uur starten diverse acts op de Zaanse Schans waarbij zintuigen op scherp worden gezet. Pas deze avond wel op waar je loopt, het is donker. Houd de social media van de Zaanse Schans goed in de gaten om op de hoogte te blijven van de rest van de programmering!

Video’s

De Zaanse Schans is geen evenementenlocatie waarop alles mogelijk is. Er wordt selectief omgegaan met wat wel of niet kan plaatsvinden op de Zaanse Schans. Meer informatie over het gebruik van de locatie Zaanse Schans, neem contact op met de afdeling Marketing & PR [email protected] of bel +31 (0)75 681 77 96.