Evenementen Zaanse Schans

De Zaanse Schans leent zich prima als decor voor verschillende evenementen. Elk jaar vinden er traditionele evenementen plaats op de Zaanse Schans. Stichting de Zaanse Schans concentreert zich voornamelijk op evenementen die passen bij het historisch karakter van de Zaanse Schans en / of een sterke binding hebben met de Zaanstreek.

 

Gebruik van de locatie dient te worden aangevraagd bij Stichting de Zaanse Schans via communicatie@dezaanseschans.nl.

De Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een evenement dat plaatsvindt op de laatste zaterdag van oktober. Deze avond vinden er op de Zaanse Schans verschillende activiteiten plaats, waarbij aandacht wordt geschonken aan de duisternis. Dit jaar zal het plaatsvinden op 27 oktober van 19:00 – 23:00 uur. Er is weer genoeg te beleven, bijvoorbeeld spannende anekdotes van verhalenvertellers, intieme huiskamerconcerten en diverse activiteiten zoals lampionnen maken. Er zal ook weer volop gevaren worden in de polder en over de Zaan. Winnaar van de Grote Prijs van Nederland, singer-songwriter Sofia Dragt zal deze avond ook aanwezig zijn en in een van de Zaanse huisjes een huiskamerconcert verzorgen. Houd de social media van de Zaanse Schans goed in de gaten om op de hoogte te blijven van de rest van de programmering! KAARTEN ZIJN UITVERKOCHT!

Sinterklaas middag

Dit jaar vindt de landelijke intocht plaats van Sinterklaas in Zaandijk en de Zaanse Schans. Vanwege de intocht zal de parkeerplaats niet toegankelijk zijn voor bussen op zaterdag 17 november van 06:00 uur tot 15:00 uur. Voor meer informatie klik hier. 

Dit betekent dat de traditionele Sinterklaas spelletjesmiddag op de Zaanse Schans niet door gaat dit jaar.

Kinderboekenmarkt

De Kinderboekenmarkt is een evenement georganiseerd door Stichting Oeverloos. Belangrijk terugkerende onderdelen zijn het presenteren van het cultureel aanbod in de Zaanstreek en het uitreiken van de Hotze de Roosprijs, dit is een prijs die Zaanstad jaarlijks uitreikt aan de beste debuterende kinderboekenschrijver.

De Folkloredag

Jaarlijkse vindt op de derde zaterdag van augustus de traditionele Folkloredag plaats op de Zaans Schans. Bezoekers kunnen genieten van de ambacht- en kunstnijverheidsmarkt en diverse folkloristische muziek- en dansoptredens.

Video’s

De Zaanse Schans is geen evenementenlocatie waarop alles mogelijk is. Er wordt selectief omgegaan met wat wel of niet kan plaatsvinden op de Zaanse Schans. Meer informatie over het gebruik van de locatie Zaanse Schans, neem contact op met de afdeling Marketing & PR communicatie@dezaanseschans.nl of bel +31 (0)75 681 77 96.