Zoals hij in zijn speech op de eindeseizoensborrel aangaf, is Maarten Voster, voorzitter van Stichting de Zaanse Schans, ernstig ziek. Op dit moment manifesteert de ziekte zich zodanig dat Maarten niet meer in staat is om zijn rol als voorzitter te vervullen. Hij heeft dan ook het bestuur te kennen gegeven per direct te stoppen als voorzitter.

 

Maarten Voster is sinds november 2010 voorzitter van Stichting de Zaanse Schans en heeft die functie de afgelopen jaren met verve en veel toewijding vervuld. Zijn passie voor het Zaanse erfgoed en zijn vermogen om partijen te verbinden hebben de Zaanse Schans veel goed gedaan. Wij willen bij deze dan ook onze waardering uitspreken voor de inzet van Maarten in de afgelopen zes jaar. Wij zullen hem als bevlogen voorzitter en als persoon enorm gaan missen en hopen hem nog vaak als bezoeker van de Zaanse Schans te mogen verwelkomen.

 

Namens Stichting de Zaanse Schans,

Hans Gerson, waarnemend voorzitter

Peter-Jan van Steenbergen, directeur

 

Onderschrift bij foto: Maartens passie voor het Zaanse erfgoed zorgde onder meer tot de bouw van het wevershuis op de Zaanse Schans. Hier spreekt hij bij het slaan van de eerste paal.