Op zaterdag 29 oktober a.s.  is het Nacht van de Nacht. Door heel Nederland vinden er dan vele nachtelijke activiteiten plaats waarbij aandacht wordt geschonken aan de schoonheid en functie van de duisternis. Op de Zaanse Schans en in de Kalverpolder is deze avond ook veel te beleven. Het belooft een spectaculair programma te worden, spannender en uitgebreider dan ooit! Wat ooit begon als kleinschalig, is uitgegroeid tot een evenement wat niet meer is weg te denken in de Zaanstreek. Het is een avond waarbij bewoners en ondernemers van de Zaanse Schans handen in één slaan en de deuren open zetten voor leuke activiteiten in het donker.

 

Programma
Tussen 19:00 – 22:30 uur starten diverse acts, met nieuw dit jaar een spectaculaire dans met blacklights, waarbij jonge dansers onder begeleiding van BN-er en Zaankanter Juvat Westendorp een uitzonderlijke show vertonen in het Zaans Museum. En ervaar de geïmproviseerde solo elektronica act van Jurriaan Berger, voormalig Zaanse stadscomponist die de magie van geluiden in het donker laat horen. Maar er is nog veel meer, bewoners stellen hun woning open voor bezoek en u kunt daar genieten van een huiskamerconcert. Kom proeven in het donker bij het CacaoLab of stap in de magische wereld van Ger Copper en jonge illusionisten van de Dutch School of Magic. Geniet van de unieke vaartochten langs de molens of door het bijzondere natuurgebied de Kalverpolder. Ervaar het donker tijdens de show van Birdlive, waarbij u uilen kunt zien rondvliegen in de molen of schuif gezellig aan bij de verhalenvertellers in het weiland.

 

Combitickets
Het is mogelijk om een bezoek aan Nacht van de Nacht uit te breiden door middel van een combiticket. Geniet voorafgaand, te boeken vanaf 17:00 uur van een heerlijke pannenkoek naar keuze bij Restaurant de Kraai of geniet van een drie gangen diner gemaakt door leerlingen van het St. Michael College in het Zaans Museum.

 

Aanmelden
Tickets zijn vanaf €7,50 te koop via Eventbrite /Nacht van de Nacht op de Zaanse Schans. Zie link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nacht-van-de-nacht-op-de-zaanse-schans-2016-28356623424