Het Sinterklaasfeest op de Zaanse Schans is inmiddels een jaarlijkse traditie en uitgegroeid tot een oer Hollandse belevenis. Sint en zijn Pieten staan al te trappelen om ook dit jaar weer langs te komen. Op zondag 27 november aanstaande is het zo ver, dan zal de pakjesboot vanuit Spanje aankomen op de Zaanse Schans. Om deze dag nog feestelijker te maken, is er voor kinderen van 4 t/m 9 jaar een programma met allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

 

Programma
Vanaf 12:30 uur kunnen kinderen vooraf in het Zaans Museum een mijter in elkaar knutselen en krijgen ze uitleg over hoe de Pieten Pas precies werkt. Rond 13:30 uur worden Sinterklaas en de Pieten verwacht en zal er gezamenlijk naar de steiger op de Kalverringdijk toe worden gelopen. Al zingend wordt de Sint verwelkomd. Gedurende de dag zijn er verschillende activiteiten te doen, zoals pepernoten dippen in het CacaoLab of grabbelen naar een cadeautje in de grabbelton bij Vrede Souvenirs & Gifts. Om 16:30 uur eindigt deze mooie dag in het Zaans Museum, hier kunnen de kinderen hun welverdiende Pietendiploma met tasje vol verassingen ophalen. Voordat Sinterklaas en zijn Pieten afscheid nemen van de Zaanse Schans, wordt er eerst nog even goed gedanst.

 

Doe mee!
Je hebt een Pieten Pas nodig om aan de activiteiten mee te doen. De Pieten Pas kan van tevoren worden gekocht via het Informatiecentrum in het Zaans Museum. Doe dit op tijd, want vol is vol! Op donderdag 24 november start de voorverkoop. De kosten voor een Pieten Pas zijn € 5,00. Deelname is alleen mogelijk onder begeleiding van een volwassene.

 

Contact
Vragen over dit gezellige kinderfeest? Bel het informatiecentrum van de Zaanse Schans via 075-681 00 00.