Publiek kan tot zondag 7 mei stemmen op de zogeheten beste #WindmillWednesday foto. Meer dan vijftig foto’s zijn geëxposeerd in de nieuwe fototentoonstelling in het Molenmuseum te Koog aan de Zaan.

 

In 2016 werd door Stichting de Zaanse Schans in samenwerking met Vereniging De Zaansche Molen gestart met de online #WindmillWednesday campagne. (Hobby) fotograferen werden elke maand via Facebook uitgedaagd om aan de hand van een thema het wereldberoemde Zaanse molenpanorama net even anders dan normaal op beeld te krijgen. Thema’s die voorbij kwamen waren onder meer kleur, dieren, water en beweging. Dit leverde bijzondere kiekjes op. Uit alle inzendingen is een mooie selectie gemaakt, waarbij gelet werd op compositie, thema en originaliteit. Lisette Janssen van Stichting de Zaanse Schans was blij verrast: “Via Facebook zagen we de meest creatieve en originele foto’s voorbij komen, waardoor het kiezen van een winnaar samen met Vereniging de Zaansche Molen elke maand weer lastig was. Gelukkig is de keus voor beste foto niet meer aan ons en ligt deze nu bij de museum bezoekers.”

 

Bezoekers kunnen de tentoonstelling tot en met zondag 7 mei bewonderen. Tijdens een bezoek aan het Molenmuseum is het mogelijk om te stemmen op jouw favoriet. Op 7 mei, de laatste dag van de tentoonstelling wordt er een winnaar uitgeroepen. Deze winnaar ontvangt niet alleen deze eretitel, maar gaat op een gloednieuwe Zaanse fiets (gesponsord door Rijwielhandel P. Molenaar) naar huis.