Partnerschap Stichting de Zaanse Schans en Oeverloos biedt uitgelezen kans

 

Door intensivering van de samenwerking tussen Stichting de Zaanse Schans en Stichting Oeverloos is het financiële tekort voor de komende editie van de Zaanse kinderboekenmarkt op zondag 21 mei 2017 grotendeels gedicht. Bovendien is er zicht op een doorstart voor de komende jaren.

 

Het succesvolle en leerzame familie-evenement op de Zaanse Schans gaat dit jaar zijn 14e editie tegemoet. Door het wegvallen van een deel van de subsidie dreigde er een financieel gat te ontstaan. Een nauwere samenwerking tussen Stichting Zaanse Schans en de organisator van het evenement, Stichting Oeverloos, zorgt ervoor dat er dit jaar toch een mooi programma kan worden neergezet. Bovendien heeft wethouder Dick Emmer van de gemeente Zaanstad beide partijen uitgenodigd om een gezamenlijk meerjarenplan in te dienen voor de periode 2018-2020.
Het evenement trok de afgelopen jaren gemiddeld 10.000 bezoekers, voornamelijk uit de Zaanstreek.

 

Beide partijen zijn blij met de handreiking van de gemeente. Daarmee kan het educatieve evenement de komende jaren voor de Zaanstreek als een mooie traditie behouden blijven. Peter-Jan van Steenbergen, directeur van Stichting de Zaanse Schans, laat weten: “De Zaanse Schans trekt bezoek vanuit de hele wereld. We willen juist dat ook de Zaankanters blijven genieten van ons prachtige erfgoed. De kinderboekenmarkt is een van de evenementen op de Schans waar veel bezoek vanuit de streek op af komt. Het heeft zich bewezen als topevenement. Daarom helpen we graag mee dit evenement te behouden voor de Zaanstreek”.

 

Willemijn van den Bos, coördinator van de Zaanse Kinderboekenmarkt bij Stichting Oeverloos, is eveneens positief gestemd: “We gingen ervan uit dat 21 mei aanstaande de allerlaatste editie van de Zaanse  Kinderboekenmarkt zou plaatsvinden. We zijn enorm blij dat de samenwerking met Stichting de Zaanse Schans en de handreiking van de gemeente nu een kans biedt op voortzetting van dit geweldige kinderfeest”.

 

Het thema van het evenement is dit jaar De Kinderboekenmarkt gaat op wereldreis! De Zaanse Schans wordt dan weer omgetoverd tot evenemententerrein waar, behalve de kraampjes met boeken, op meer dan dertig plekken iets te beleven is. Kinderen kunnen op zondag 21 mei van 11.00 tot 17.00 met de hele familie genieten van een prachtig cultureel en creatief festijn. De entree is gratis. Kijk voor een videoverslag van de vorige editie op de Facebookpagina van de Zaanse kinderboekenmarkt.