Ingrid en Ko Kraakman en Alex Dil bezochten voor hun salesmissie China, hieronder omschrijven zij hun ervaringen:

 

“Ten eerste was de totale sales een groot succes. Onze eerste stad was Cheng Du een mooie stad met historie, die bekend staat om zijn panda’s. Maar daar kwamen we niet voor natuurlijk. De tweede stad die we aandeden was Shanghai een stad van 24 miljoen inwoners en de derde was Beijing de hoofdstad met een giga zakencentrum en natuurlijk het plein van de hemelse vrede.

 

Maar nu de sales! Het was overweldigend, we hebben 542 touroperators gesproken en met veel enthousiasme hebben we de Zaanse Schans weer op de kaart gezet. Men was onder de indruk wat we te bieden hebben niet alleen de kaas en de klomp kon men waarderen, maar zeker ook de fietsenverhuur, CacaoLab, B&B en musea. Natuurlijk waren de molens ook een interessant item wat in de smaak viel.

 

Veelal werden we herkent en wist men van het bestaan af, maar ook zeker veel nieuwe potentiële klanten voor de toekomst gesproken. Wij zijn nu druk bezig om de aftersales af te ronden. Het kan dus zijn dat je als bedrijf vragen krijgt vanuit China dan weet je in ieder geval hoe dat komt. Wij gaan er vanuit dat daar serieus mee omgegaan wordt. Jouw klant is ook de klant van een andere ondernemer . Mochten er vragen zijn dan hoor ik het graag.

 

Groeten van Ingrid en Ko Kraakman en Alex Dil

 

salesmissie

PS: de volgende salesreis is eind augustus dan staan Korea en Japan op het plan.